Gebruiksaanwijzing en dosering.

Omega-3 essentiële vetzuren in de vorm van vloeibare visolie voor hond, kat (en paard) voor oraal gebruik. Aanvullend diervoeder ter bevordering van een evenwichtig dieet bij honden en katten. Dit product dient niet gebruikt te worden als vervanging voor gevarieerde voeding. Omega-3 olie is voor honden en katten van alle leeftijden en rassen geschikt. Rechtstreeks in de bek (na het eten) of door het voer. Hoeveel visolie per dag mag een hond of kat? De aanbevolen dagelijkse dosering bedraagt:

Lichaamsgewicht   Dosering
1 – 5 kg                                 1ml
6 – 10 kg                              2ml
11 – 20 kg                             4ml
21 – 30 kg                             6ml
31 – 40 kg                             8ml
41 – 50 kg                            10ml

Voorgeschreven dosering niet overschrijden tenzij dierenarts/therapeut anders voorschrijft. Tijdens dracht en lactatie in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Hoge dosering nodig bij flinke klachten? 

Dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Niet op nuchtere maag, altijd tijdens of na het eten. Verlaag bij verbetering na verloop van tijd de dosering tot het geadviseerde niveau. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Bij geen verbetering contact opnemen met dierenarts/therapeut.

Waarom een Omega 3 supplement geven?

Sommige honden en katten die weinig vers eten krijgen, eten vaak brokken die veel plantaardige olie bevatten. Vanwege de kosten wordt vaak goedkope olie gebruikt die veel Omega-6 vetzuren bevatten en weinig Omega-3. Hierdoor kan een hond of kat klachten krijgen, omdat een verkeerde verhouding ontstekingsbevorderend werkt. Een goed Omega-3 supplement kan deze disbalans corrigeren en dus de klachten laten verdwijnen of verminderen. Een slecht Omega-3 supplement verliest zijn ontstekingsremmende remming wanneer de olie te oud. Een ranzige visolie is ronduit ongezond voor mens en dier. De eerste tekenen van een geoxideerde visolie is een afwijkende vissmaak. Het gebruik van verse olie (ook voor dieren) is één van de principes van Arctic Blue. Doordat de vis binnen 24 uur wordt verwerkt in koud Noord-Noorwegen, blijven de gevoelige onverzadigde Omega-3 vetzuren in een goede conditie. Als enige zijn we dan ook transparant over (en trots op) de oxidatie-waarde van de olie. Dit is de belangrijkste reden waarom we geen visolie van hele sardines en ansjovis uit warme landen als China of Zuid-Amerika gebruiken. Een andere reden is dat we geen hele gemalen visjes gebruiken die eigenlijk voor andere dieren of de mens gebruikt kunnen worden. We gebruiken liever de filet-snijresten en lever van de kabeljauw. Deze werkwijze heeft ons ook het MSC-keurmerk opgeleverd.

Pure Arctische MSC Visolie is voor hond, kat en paard een zeer effectief Omega-3 voedingssupplement. Het heeft een hoge dosering EPA en DHA en is gemaakt van verse Arctische wilde vis. Vloeibare visolie in fles met doseerspuit. We bieden hiermee een alternatieve dosering aan, die beter is (want nauwelijks geoxideerd) dan de gangbare goedkope zalmolie (gemaakt van gekweekte zalm), die nu aan hond, kat of paard gegeven wordt. Daarnaast bevat de goedkope zalmolie ongeveer evenveel Omega-3 als Omega-6 wat de werking frustreert. Arctic Blue dier olie bevat veel meer Omega-3 dan Omega-6.

Is dit product alleen bedoeld voor dieren?

De versheidzuiverheid en kwaliteit is dusdanig dat deze zeker ook geschikt is voor kinderen en volwassenen.