over ons

 

Voor de mensen wil ik mededelen, dat ik per direct datum: 07-09-2023 mijn lidmaatschap bij de Nederlandse Vereniging van Retromopsen heb opgezegd. Hun vereniging die wordt geregeld vanuit de Overheid en andere instanties (clubjes) die hun eigen belangen behartigen. Maar er voor het ras te zijn is er amper bij. De goedwillige fokkers om de tuin leiden. De aangesloten Retromops fokkers die net waren begonnen zijn ervan weggelopen omdat ze niet op de hoogte zijn gehouden met de nieuwe wetgeving Anno 24 Augustus 2023

Een nieuw ras creëren waar bijna geen Mopspercentage inzit, en al helemaal niet het karakter van de Mops behouden blijft. Het is een schande wat er achter de schermen gebeurd.

Want zeg nou zelf een Retromops met een neuslengte  van CFR 0.5  is geen Retromops.

Wij zijn er om het ras te verbeteren, een fokker niet opgeleid uit de boekjes maar vanuit ons hart, van de menselijkheid, de kennis en de verantwoorde zorg. Niet om de Retromops in Nederland om zeep te helpen of te laten uitsterven. We hebben veel liefde voor het ras, onze passie gaat door.

We staan voor gezondheid en het zachte vriendelijke karakter van de Mops.

 

Samen met mijn man Jack en onze honden wonen we in de mooie provincie Drenthe.

'Rust, ruimte en gemoedelijkheid'

Onze Mopshonden, Retromopsen en ons allerliefste vriendje Largo off the Eurisever  'Bouvier des Flandres' leven in en om het huis, met heel veel speelruimte waar een hond, zich heerlijk hond kan zijn en zich veilig kan voelen.

 

Concrete maatregelen kunnen wij als Retromops fokker onze persoonlijke voorkeuren aanpassen in het belang van de Mopshond.

 

Mijn kennis m.b.t. het fokken van Mopshonden is in de 16 jaar enorm gegroeid en ik wist ook dat er meer inzichten nodig waren om een gezonde Mopshond te kunnen blijven fokken.

De nieuwe wetgeving, Maart 2019 zijn een verrijking voor onze kennel geworden en noodzakelijk om de gezondheidsproblemen van de Mopshond aan te pakken.

 

Om te kiezen voor (Outcross) inkruisen met een gezond ras dat niet verwant staat aan de Mopshond was geen moeilijke weg om in te slaan maar het biedt de meest geslaagde kans om tot een succesvolle en gezond resultaat te komen.

 

Een Retromops met een gezond snuitje die de wetgeving voorschrijft, meer ruimte in de schedel en verandering van de schedelbouw, dieper liggende oogkassen, een verbeterde ademhaling, ruimere borstomvang, stand van de poten, de Nek lengte-omvang nek, de algehele conditie.

Ouderdieren die daarvoor worden ingezet in de fokkerij zullen in goede gezondheid verkeren.

De nakomelingen die daaruit worden geboren gaat een selectie aan DNA testen vooraf, zodat we een nieuwe sterke genenpool gaan creëren voor de toekomst.