Hondenvoeding vandaag besteld, morgen in huis.

 

Concrete maatregelen kunnen wij als Retromops fokker onze persoonlijke voorkeuren aanpassen in het belang van de Mops.

 

Mijn kennis m.b.t. het fokken van Mopshonden is in de 16 jaar enorm gegroeid en ik wist ook dat er meer inzichten nodig waren om een gezonde Mopshond te kunnen blijven fokken.

De nieuwe wetgeving, Maart 2019 zijn een verrijking voor onze kennel geworden en noodzakelijk om de gezondheidsproblemen van de Mopshond aan te pakken.

 

Om te kiezen voor (Outcross) inkruisen met een gezond ras dat niet verwant staat aan de Mops was geen moeilijke weg om in te slaan maar het biedt de meest geslaagde kans om tot een succesvolle en gezond resultaat te komen.

 

Een Retromops met een gezond snuitje die de wetgeving voorschrijft, meer ruimte in de schedel en verandering van de schedelbouw, dieper liggende oogkassen, een verbeterde ademhaling, ruimere borstomvang, stand van de poten, de Nek lengte-omvang nek, de algehele conditie., meer ruimte in de schedel en verandering van de schedelbouw, dieper liggende oogkassen, een verbeterde ademhaling, ruimere borstomvang, stand van de poten, de Nek lengte-omvang nek, de algehele conditie.

Ouderdieren die daarvoor worden ingezet in de fokkerij zullen in goede gezondheid verkeren.

De nakomelingen die daaruit worden geboren gaat een selectie aan DNA testen vooraf, zodat we een nieuwe sterke genenpool gaan creëren voor de toekomst.