Kan ik Washbar producten gebruiken voor puppy's?

Jazeker! Al onze producten zijn veilig te gebruiken op puppy’s en volwassen honden. Ondanks dat alle producten geschikt zijn voor puppys hebben we ook een extra zachte puppy shampoo ontwikkeld met Argan olie.

Het is echter het beste wassen van de hond uit te stellen tot ze minimaal vier weken oud zijn – zes tot acht weken is nog beter. Hoewel ze klein zijn, kunnen ze gemakkelijk afkoelen, omdat ze op jonge leeftijd nog moeite hebben met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Ze schoonhouden is echt de taak van mama – een puppy dat nog bij moeder is, wordt door het likken van de moeder voldoende schoongemaakt.

We weten echter ook dat puppy’s soms echte doerakken zijn en iets van viezigheid oplopen, of een vlooienplaag krijgen waardoor ze toch een bad nodig hebben.

Als je je puppy wast, zorg er dan voor dat je ze tijdens het baden warm houdt en schone, warme handdoeken hebt om ze daarna af te drogen. Onderkoeld raken kan de puppys erg ziek maken.

Als uw puppy oud genoeg is, is het een goed idee om ze te laten wennen aan baden, het zal u en uw hond ten goede komen, ongeacht het ras. Alle honden hebben hun hele leven af ​​en toe een bad nodig. baden is een stuk makkelijker als ze ervan genieten, of er tenminste aan gewend zijn.

Is neemolie veilig voor drachtige of zogende teven?

Jazeker – in WashBar-producten is de Neemolie volkomen veilig.

Neemolie is zacht, niet-irriterend en helpt de huid te kalmeren, waar deze ook wordt aangebracht. Het wordt al duizenden jaren gebruikt door mensen en dieren van alle leeftijden om een ​​gezonde huid te ondersteunen.

Het gebruik van verdunde neem-olieproducten (inclusief op zepen en zeep gebaseerde zeepjes en shampoos) op huisdieren wordt als veilig beschouwd. Experts stellen voor om pure neem-olie te vermijden tijdens de zwangerschap of borstvoeding voor zowel dieren als mensen. WashBar-producten bevatten verdunde niveaus van neem. Deze niveaus bieden therapeutische voordelen voor huid en vachten. Pure neemolie is plakkerig en bruin en ruikt onaangenaam, iets wat je toch niet zou willen op de hondenvacht

De kleine hoeveelheid neem en etherische oliën in onze zepen, shampoo en sprays zijn veilig voor alle honden, inclusief diegene die fokken of voeden. Het is ook veilig voor puppy’s.

Onze producten zijn allemaal ontworpen voor extern gebruik. Honden kunnen zichzelf likken nadat ze zijn gewassen, zijn ingespoten of vlooien werende druppels zijn aangebracht. De hoeveelheden in onze WashBar producten zijn te laag om problemen te veroorzaken.

In het onwaarschijnlijke geval dat uw huisdier reageert op een van onze producten, stop dan met het gebruik

Kan je Washbar vlooiendruppels gebruiken voor een kat?

Nee, we raden onze vlooiendruppels niet aan voor gebruik op katten, het is speciaal ontwikkeld voor honden. Er wordt aangenomen dat sommige essentiële oliën zich als toxinen in de nieren kunnen ophopen, en hoewel we geen specifieke klinische onderzoeken hebben gevonden om dit te ondersteunen of te weerleggen, nemen we een conservatieve benadering en onderschrijven we niet het gebruik van dit product op katten.

Als uw kat vlooien heeft en u wilt het probleem aanpakken met behulp van een chemisch-vrije aanpak, dan is een vlooienkam een eerste goede keuze. Kam je kat minstens dagelijks op een witte of lichtgekleurde handdoek zodat je kunt zien wat er van komt. Laat de eventuele vlooien en eitjes daarna in een kom met zeepwater vallen en spoel het door het toilet. En zelfs als je geen vlooien of vlooienresten meer ziet op je kat, is het een goed idee om elke dag te blijven kammen tot je zeker weet dat hun omgeving volledig vrij is van vlooien.

Je kat wassen met Originele WashBar zeep of WashBar fresh Shampoo. 

De washBar spray is ideaal voor extra ondersteuning bij vlooienwering bij de kat.