Stuur ons een berichtje als u in aanmerking wilt komen voor een pup puggies@home.nl bereikbaar op tel: +31(0)637175447

Hartelijk Welkom!Voor afhalen van Vers Vlees voor hond en Kat verwijzen we u door naar de link https://www.puggies.nl/Lotgering-Drenthe

Welkom en tof dat u bij ons op de website bent gekomen!


Hoera!! mooie Combinatie Retromops Puppy's geboren.
Op datum; 22 Februari en 3 Maart 2023
F2 Generatie 3/4 Mops X 1/4 Shiba Inu

 Stuur ons een berichtje als u in aanmerking wilt komen voor een pup.
 
   

Hallo, mijn naam Gisela van de Pol, wonende in Tweede Exloërmond in de Provincie Drenthe.
In 2006 heb ik gekozen om een nestje te fokken met mijn eerste Mopsje Keetje, dat was een geweldige maar ook intensieve ervaring.
5 prachtige zwarte reutjes geboren waarvan ik 1 reu zelf heb aangehouden. met Billy heb ik nooit verder gefokt, hij was gewoon een gezellige huishond.
Keetje begon op een leeftijd van 12,5 jaar te kwakkelen en was met 13 jaar volledig verlamd aan de achterpoten en zat in haar rolstoeltje. Op een warme zomerdag kreeg ze het erg benauwd en raakte ze oververhit. De oververhitting kregen we onder controle maar de benauwdheid niet. Snel naar de dierenarts waar ze zuurstof kreeg toegediend, daar knapte ze even van op. Haar lichaampje was echt op en we hebben toen besloten om haar vredig te laten inslapen. Billy was tot op de laatste dag een oud en zeer vitaal manneke, hij liep nog als een kiviet te wandelen op het hondenspeelveld. Billy was een flinke Mops, maar van de één op de andere dag was hij stervende. Bij de dierenarts zijn longen en hart laten beluisteren, zijn hart ging als een dolle tekeer, dat was de bevestiging dat hij stervende was. Billy is vredig ingeslapen.
Keetje heeft een leeftijd van 15 jaar bereikt en Billy heeft zijn moeder ingehaald met een leeftijd van 16 jaar. 
Voor altijd in ons hartheart

                              

Mijn kennis en passie m.b.t. het fokken van Mopsjes is in de 16 jaar enorm gegroeid en ik wist ook dat er meer inzichten nodig waren om een gezondere Mops te kunnen blijven fokken. 
De nieuwe wetregelgeving in 2019 zijn een echte verrijking voor onze kennel geworden en noodzakelijk om de gezondheidsproblemen van de kortsnuitige Mops aan te pakken.
Om te kiezen voor (Outcross) inkruisen met gezond ras dat onverwant staat aan de Mops was geen moeilijke weg om in te slaan maar het biedt de meest geslaagde kans om tot een succesvolle en gezond resultaat te komen.
2011 heb ik de cursus Kynologie KK1 gevolgd.
En in 2016 heb ik het erkend certificaat Vakbekwaam houder van Katten en Honden behaald.
Ik ben Gediplomeerd Erkend Fokker met passie voor een mops met een gezonde neuslengte die de wet voorschrijft.

Al onze pupkopers zijn razend enthousiast, en blij dat ze bewust gekozen hebben om bij ons een Retromops te kopen. 
De eigenaren vinden het geweldig om vele complimenten te krijgen, dat hun Retromops een glanzende vacht heeft met een langer snuitje, een stralend gezond hondje hebben met een fantastisch fijn karakter. In hun ogen is de Retromops de perfecte hond.
Wij worden met regelmaat op de hoogte gehouden hoe de hondjes opgroeien en we krijgen ontzettend veel leuke berichten en foto's. Dat maakt ons heel erg blij en daar doen we het tenslotte ook voor.
Specialisten waar we mee samenwerken, en onze Dierenarts zijn erg tevreden met de mooie behaalde resultaten die wij laten zien in ons fokprogramma.

Voor meer informatie over ons Outcrossprogramma verwijs ik u door naar de link Outcross-Mopshond
Wat is een Retromops?
Een Retromops is niet zo standaard.
Een Retromops is een kruising met een Mops en andere gezonde rassen met een gezonde neuslengte die de wetregelgeving heeft voorgeschreven.
De Retromops is in een nieuw jasje gestoken van deze tijd maar dan gezonder.
Een Retromops met veel variëteit in het uiterlijk, een gezonde neuslengte, en steeds het inkruisen van andere rassen om de Retromops gezond te houden.
Een Retromops waarvan de genetische diversiteit hoog ligt en de inteeltcoëfficiënt (COI) laag.
Dat maakt de Retromops uniek in zijn soort.

 
 

Het karakter van de Retromops
Het karakter van een Retromops, een inteligent, sociaal en vriendelijk karakter. De Retromops is een echte gezelschapshond voor mens en dier. Ook met katten kan hij heel goed samen. De Retromops is zeer geliefd bij kinderen.

Sinds 1 Juli 2014, het Besluit Houders van Dieren zijn de regels in de hondenfokkerij aangescherpt en staat er sinds Maart 2019 een fokverbod op alle kortsnuiten (Brachycefale honden)
De fokker krijgt tijdelijk de mogelijkheid om te kunnen inkruisen, Outcross (inbrengen van nieuw bloed van een ander ras dat onverwant staat aan de Mopshond) zodat de hele anatomie van de mops zal verbeteren maar ook het karakter behouden blijft. 
Kent u de regels Dierenwelzijn voor kortsnuiten!
 
 
Allereerst, In Nederland bestaan er geen nieuwe richtlijnen om een raszuivere mops te kunnen blijven fokken!
Ook het terug inkruisen naar de Standaard Mops is bij de wet verboden, want dan komen de gezondheidsproblemen van de Mops weer in het geding.
Raad van Beheer als de rasverenging van Mopshonden zijn illegaal bezig!
illegale fokkerij van kortsnuiten staan hoge boetes op! De NVWA controleert fokkers!

Het Ministerie heeft een stoplicht principe ingesteld zie link Stoplicht model voor kortsnuiten
https://www.uu.nl/nieuws/criteria-voor-fokken-van-gezonde-kortsnuitige-honden
Dat plan is door de Overheid goedgekeurd.
 

 
Er wordt tijdelijk toegestaan om te fokken met outcross (inkruisen met een gezond ras dat onverwant staat aan de mopshond) om de gezondheid van de Mopshond te verbeteren.
Dit betekent dat een ouderdier met een snuitlengte (Craniofaciale Ratio) CFR van 0,3 en die tevens voldoet aan de overige 5 handhavingscriteria.
De 6 handhavingcriteria worden door een Dierenarts beoordeeld en ondertekend met een stempel en handtekening.
Het moet aan te tonen zijn dat het leidt tot vitalere nakomelingen. 


Een gericht fokbeleid op de gezondheid en functionaliteit van de Mops. Een mops met een lang neusje, meer ruimte in de schedel en verandering van de schedelbouw, dieper liggende oogkassen, een verbeterde ademhaling, ruimere borstomvang, stand van de poten, de Nek lengte-omvang nek, de algehele conditie. Ouderdieren die daarvoor worden ingezet in de fokkerij zullen in goede gezondheid verkeren. De nakomelingen die daaruit worden geboren gaat weer een selectie aan DNA testen vooraf, zodat we een nieuwe sterke genenpool gaan creëren voor de toekomst.

                                                            


 
Opvoeding en socialisatie.
Onze puppy's groeien uiteraard in de huiskamer op samen met onze honden en worden afgespeend met KVV Kompleet Vers Vlees van Lotgering
We besteden veel tijd en aandacht aan de socialisatie van onze puppy's, en verzorging die ze nodig hebben en kunnen daar ook erg van genieten als alles weer goed verloopt.
Voor onze puppy's die bij ons geboren worden en afgegeven, gaat onze voorkeur uit naar eigenaren die voor een liefdevolle omgeving en correcte huisvesting met de juiste verzorging en voeding die een hond nodig heeft. 
Wij stellen u enkele vragen om van daaruit te kunnen selecteren.

 

 
Karaktereigenschappen van de hond.
Raseigenschappen van een pup hebben uw begrip en begeleiding nodig en zal tevens een gedeelte van het karakter van uw hond bepalen. 
Dat een hond een baas nodig heeft die
 de leiding en verantwoordelijkheid neemt. Bescherming geeft en bepaald wanneer er gespeeld of gegeten wordt schept meer duidelijkheid en leiderschap in de roedel.
Een pup is in het begin soms een beetje druk maar namate de hond volwassen is wordt het een wijze en rustige trouwe kameraad. Spelen en door een rustige, consequente opvoeding te geven met veel beweging en genoeg afleiding is belangrijk voor uw pup.
Zulke honden vormen gezellig en aangenaam gezelschap en hebben een beter leven in onze maatschappij dan honden die alleen hebben geleerd met hun soortgenoten te spelen.
Spelen met uw hond en een consequente opvoeding schept een hechtere band er ontstaat een zekere verbondenheid, die leidt tot vriendschap en wederzijds vertrouwen.
 
   

 
Onze honden leven in huis, als roedel zeer vredig naast elkaar. 
Elke hond is uniek in zijn soort.
 
 
Mooie Combinatie Retromops Puppy's geboren.
Op datum; 22 Februari, en 3 Maart 2023

Stuur ons een berichtje als u in aanmerking wilt komen voor een pup.
 puggies@home.nl of Contactformulier

Bereikbaar mob.  +31(0)637175447

 
Met vriendelijke groeten,
 Gisela van de Pol 


 
  
Bekijk route 
De mooiste Retromopsen van Nederland