honden zijn Non-verbaal Honden zijn non-verbaal ingesteld, honden geven met hun lichaamstaal (non-verbaal) altijd dezelfde betekenis af, het leren herkennen van de signalen maakt het u mogelijk om de hond op te voeden en gedragsproblemen te voorkomen.
  puggies     05-07-2018 22:37     Reacties ( 4 )
Reacties (4)
 Astrid Seiko/Yoshi -  10-07-2018

Inderdaad, ik (lees wij) leren elkaar steeds beter kennen. Voor mij gaan staan als ze op de bank willen. Steek mijn armen uit en er wordt een poot opgelegd, zo van til mij op. Rond etenstijd hetzelfde ritueel, alleen dan geen poot op mijn arm, maar een stap achteruit, ik wil eten. En met de waterbak aan komen lopen, er moet wat in. Maar soms kijken ze mij aan en denk ik, wat wil je nu? Zou zo graag willen weten wat er in die koppies om gaat.

 Ali en Peter Hospers -  09-07-2018

Timmy laat heel veel signalen zien en we leren steeds meer herkennen. Als hij voor ons gaat zitten met een speeltje in zijn bek en houdt zijn kop schuin, dan wil Timmy spelen. Als hij op schoot wil duwt hij zijn kop tegen je benen en kijkt je verwachtingsvol aan.

 Gerrie Backus -  08-07-2018

Ook voor mij worden alweer veel signalen duidelijk. Het blaffen als er per ongeluk iets onder een kast ligt of als ze er voor gaan liggen van h baasje daar ligt iets onder van mij. En tijdens het uitgaan als er de behoefte heeft plaats gevonden het koppie schuin omhoog van h waar blijft m'n koekje. En als ze niks meer hoeven te doen tijdens het uitgaan dan is het op de plaats rust en hebben ze weinig zin meer om verder te lopen. Dus duidelijk rechtsomkeert en precies bij het juiste plaatsje naar de voordeur lopen. Knap hoe snel ze dat al in de gaten hadden.

 Diana Timmermans -  08-07-2018

Dat herkennen lukt in veel gevallen wel. Qua behoefte om uit te gaan en het op en neer lopen als het baasje eten gaat geven. M.a.w. schiet eens een beetje op. Maar soms gebeurt het ook dat ze in je broekspijpen gaan hangen en dan valt het niet mee om erachter te komen wat ze precies bedoelen. Maar ook daar gaan we vast en zeker achter komen. De signalen van pure aandacht en het tegen de bank staan die begrijpen we volkomen. Maar dat zal voor de meeste baasjes wel herkenbaar zijn denk ik????

De mooiste Retromopsen Nederland