Foto
Het Karakter van de Mops

  puggies     11/10/2018     Reacties (2)

Een hond die alleen maar zit te kijken wanneer andere honden spelen, dat hondje is een denkertje, een hond die eerst alle mogelijkheden bekijkt voor hij iets zal ondernemen.

Lees meer

Het uiterlijk van de Mopshond - het lezen en communiceren

  puggies     09/09/2018     Reacties (1)

In de loop van de eeuwen het uiterlijk van een hond veel veranderingen heeft plaats gevonden en ook het gedrag is een groot gedeelte meeveranderd wat voor ons een huishond heeft gemaakt. Daarom is het goed om even stil te staan bij enkele beperkingen die uw hond heeft. Zo heeft de Mopshond een platte snuit en snorken, het gevolg hievan is dat honden elkaar tegenwoordig niet meer zo goed kunnen lezen en communiceren en dat kan gedragsproblemen veroorzaken. Bent u zich daarvan bewust!

Lees meer

Kauw producten voor de Mopshond

  09/09/2018     Reacties (3)

Bij te harde botten zoals mergpijpjes kunnen de kiezen van de hond afbreken. Kalfhoefjes zijn daarom zeer geschikt voor een puppy gebit maar ook voor de volwassen Mopshond, en is tevens een gezonde afleiding.

Lees meer

honden zijn Non-verbaal

  puggies     05/07/2018     Reacties (4)

Honden zijn non-verbaal ingesteld, honden geven met hun lichaamstaal (non-verbaal) altijd dezelfde betekenis af, het leren herkennen van de signalen maakt het u mogelijk om de hond op te voeden en gedragsproblemen te voorkomen.

Lees meer

Leiderschap

  puggies     05/07/2018     Reacties (2)

De hond heeft een baas nodig die de leiding en verantwoordelijkheid neemt, bescherming geeft en bepaald wanneer er gespeeld en gegeten wordt, dat schept meer duidelijkheid en leiderschap in de roedel.

Lees meer

Hondentaal Blog Mopshonden

  puggies     28/06/2018     Reacties (1)

Er zijn vele redenen om de hondentaal te leren, en hem te behandelen zoals een mens zelf behandeld zou willen worden.

Lees meer

Verbondenheid

  puggies     28/06/2018     Reacties (2)

Dat een hond volledig afhankelijk is van u en verbondenheid heeft met de mens, dat weet u, maar een hond verlaagt ook onze bloeddruk en verbeterd onze sociale contacten.

Lees meer