Het uiterlijk van de Mopshond - het lezen en communiceren In de loop van de eeuwen het uiterlijk van een hond veel veranderingen heeft plaats gevonden en ook het gedrag is een groot gedeelte meeveranderd wat voor ons een huishond heeft gemaakt. Daarom is het goed om even stil te staan bij enkele beperkingen die uw hond heeft.

Zo heeft de Mopshond een platte snuit en snorken, het gevolg hievan is dat honden elkaar tegenwoordig niet meer zo goed kunnen lezen en communiceren en dat kan gedragsproblemen veroorzaken.
Bent u zich daarvan bewust!
      09-09-2018 23:56     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Diana Timmermans -  10-09-2018

Wij zijn ons daar terdege van bewust.Daar wij voorheen al 2 mopshondjes gehad hebben was voor ons al veel duidelijk doch niet alles. Wat betreft het wandelen kunnen ze best wel een eindje mee mits zich daar het weer voor leent dat vinden ze geweldig ze doen dan erg veel indrukken op van buiten. Dan gebeurt het ook wel dat ze soms best wel veel hijgen maar ik ga er dan ook vanuit dat het met het enthousiasme te maken kan hebben,ze zijn zo blij en onder de indruk van alles om ze heen. Geef onze mopsen op tijd rust want ook dat hebben ze nog steeds nodig.Als ze eenmaal bezig zijn met spelen en ravotten moet daar op tijd een halt toe geroepen worden.Ze zijn nog vrij jong en kennen geen rem. Ook ervaren wij het "achterste voren niezen''wat ik dan doe is m,n hand zachtjes over haar snuit wrijven en dan gaat het vrijwel direct over. Dus wij hebben er op zich niet veel moeite mee. Hoop op deze manier meerdere mops eigenaren een steuntje in de rug te geven!

De mooiste Retromopsen Nederland