Hennepolie
Hennepolie
0 Reviews | Review toevoegen

500 ml Hennepolie

Artikelnummer

1235 

Standaard levertijd

5 dagen

€ 16,95 *
Prijs per 500 ml

 

Aantal: 
Bestellen

HAAKS®B.A.R.F is geïnnoveerd , na het goed inlezen en testen van hennep, zijn wij er van overtuigd dat Hennep een zeer hoogwaardig voedingsmiddel is voor o.a. honden.

Hennep is één van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. Het bevat tal van geneeskrachtige eigenschappen en werd daarom door de eeuwen heen door heel veel culturen gebruikt. De hennep waar hennepzaden vanaf komen, heeft in tegenstelling tot marihuana geen psychoactieve werking, dus kan veilig worden gebruikt.

 

Hennep is geweldig voer.

Steeds meer mensen ontdekken de voedingswaarde en helingskracht van cannabis.

Cannabis kan bijdragen aan een nog betere weerstand en nog gezonder leven.

Over hennepzaadolie voor de hond. Net als mensen beschikken dieren (zoogdieren, vissen en weekdieren over een endocannabinoiden systeem( endo betekent lichaamseigen ) met cannabisachtige stoffen. Dit systeem is, als je er over nadenkt, echt fantastisch. Hierdoor kan het lichaam optimaal functioneren. Doordat het lichaamseigen stoffen zijn, wordt het direct herkend en volledig opgenomen door het lichaam.

Het herkennen van de stoffen leidt er dus toe dat de heilzame stoffen van de hennep plant heel goed hun “werk” kunnen doen in het lichaam. Bij dieren geldt natuurlijk net als bij mensen , dat ieder lichaam anders kan reageren op Hennepolie.

De doeltreffende eigenschappen worden bij dieren beter aangetoond dan bij mensen. Dit komt hoofdzakelijk door de onbevangenheid van dieren. Het is bij dieren dan ook uitgesloten dat er een placebo effect kan optreden.

De resultaten zijn echt super.

Wat maakt juist hennep zo’n heilzame voedingsbron voor honden? Ten eerste bevat hennep de ideale verhouding van Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Deze voedingsstoffen zijn in de olie vele malen geconcentreerder aanwezig .

Hennepolie bevat een ideale mix van omega-9 ( Oleic acid ) Omega-6 (linolzuur) en Omega-3 (alfalinoleenzuur). Dit zijn essentiële vetzuren, deze vetzuren dienen door de voeding te worden opgenomen. Het lichaam maakt  ze zelf niet aan. Ze spelen een belangrijke rol bij het functioneren van het hart en vaatsysteem, de hersenen, de hormoonhuishouding en het afweersysteem.

Hennep is bovendien rijk aan een andere vorm van Omega-6, namelijk gamma linolzuur (GLA). Bij een goed dieet kan je hond  zelf deze stof aanmaken, maar bij sommige dieren gebeurt dat niet in voldoende mate. Een tekort aan GLA uit zich in een verminderde afweer en vatbaarheid voor ontstekingen.

Hennepolie is rijk aan eiwitten uit plantaardige bron, deze zijn zeer goed verteerbeer.  Eiwitten zijn o.a. nodig voor de spieropbouw en  het uithoudingsvermogen. Daarbij bevat het ook alle acht essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.  Deze aminozuren zijn nodig als basis voor andere stoffen die een belangrijke rol hebben Hennep is  rijk aan allerlei mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium,  vitamine E, C en de B-vitamines B1, B2, B3 en B6. De B-vitamines zijn erg belangrijk als het gaat om de energiehuishouding. Vitamine E is belangrijk voor een goede hersenfunctie en de stofwisseling.

Naast alle gezonde vetzuren, vitamines en mineralen bevat hennep ook een flinke hoeveelheid antioxidanten en enzymen waaronder lecithine. Lecithine speelt een rol bij een gezonde leverfunctie, waardoor de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt gestimuleerd. Hennep is tevens rijk aan alfa-, bèta- en gamma-globuline, een stofje dat ons immuunsysteem helpt versterken en tevens meewerkt om beschadigd weefsel te vervangen door nieuw weefsel.

 

Gewrichtspijn: onderzoekers hebben aangetoond dat het vetzuur GLA in hennep de symptomen van artrose doet afnemen

Jeuk: de Omega vetzuren in hennep dragen bij aan een gezonde huid en vacht. In de olie zijn deze vetzuren natuurlijk nog veel meer en geconcentreerder aanwezig.

Gedrag: angstige en agressieve honden, hebben baadt bij de rustgevende en ontspannende werking  in sommige gevallen in  combinatie met gedragstherapie.

Epilepsie: verscheidene mensen met epilepsie ervaren dat het gebruik van Hennepolie het aantal aanvallen doet afnemen – en het werkt ook voor huisdieren.

Ontstekingen: werkt ontstekingsremmend en stimuleert het immuunsysteem.

Door alle voordelen die deze plant te bieden heeft en ook de heilzame werking welke in onderzoeken naar voren is gekomen, hebben wij bij Haaks Barf er voor gekozen om hennep standaard toe te voegen aan ons product.

Al deze voordelen komen voor in de hennepplant. De plant, zaden en olie hebben ieder hun eigen voedingsstoffen. Wat bij de plant aan vetzuren er in zit , zit in de olie vele malen geconcentreerder. De aminozuren en mineralen tref je in de gehele plant maar in de zaden zit de grootste concentratie. Etc. Etc.

Product analyse hennepolie

Characteristics per 100g of product    
Fatty Acid Analysis Unit  Level
 Saturated Fatty Acids    
 Palmitic acid (16:0)  %  6-9
 Stearic acid (18:0)  %  2-3,5
 Arachidic acid (20:0)  %  0,05-1,5
 Behenic acid (22:0)  %  0,03-0,3
 Unsaturated Fatty Acids    
 Oleic acid (18:1 omega-9)  %  9-14
 Linoleic acid (18:2 omega-6)  %  54-60
 gamma-Linolenic acid (18:3 omega-6)  %  1-3
 alpha-Linolenic acid (18:3 omega-3)  %  18-20
 Stearidonic acid (18:4 omega-3)  %  0,1-1
 Eicosaenoic acid (20:1)  %  <0,5
 Vitamins    
 Vitamin-α-E  mg 2,73
 Vitamin-γ-E  mg 30,5
 Chemical Analysis   Unit   Level
 Chlorophyll  mg/kg  20-40
 Specific gravity  kg/l 0,92
 Iodine value  g/100g  min 140
 Peroxide value  meg O2/kg  max 10
 Free fatty acids  %  max 2
 Insoluble impurities  %  max 0,05
 Vitamin E  UI/ 100g  13-20

Henepolie Gebruiksaanwijzing:

lichaamsgewicht aantal Pompjes

0-10 kg.

1

10-20 kg.

2

20-40 kg

3

> 40 kg

4
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

De mooiste Retromopsen Nederland